Ιωάννης Κ. Ρόκας

Ομότιμος Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπουδές: Πτυχιούχος Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1968). Διδάκτωρ του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου (1975). Υφηγητής Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1985).

Επιστημονική δραστηριότητα: Έχει επανειλημμένα συμμετάσχει με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια θεμάτων εμπορικού δικαίου και σε σειρά νομοπαρασκευαστικών επιτροπών σε θέματα κυρίως δικαίου της ιδιωτικής ασφάλισης, ευρεσιτεχνιών και ναυτικού δικαίου. Έχει συμπράξει στη διαμόρφωση της νομοθεσίας για την Ιδιωτική Ασφάλιση της Ελλάδος και χωρών της Ανατολικής Ευρώπης (Ρουμανία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Ρωσία). Πρόεδρος και μέλος επιστημονικών ενώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιοκτήτης και διευθυντής μαζί με τον Νικόλαο Ρόκα του περιοδικού «Επιθεώρηση του Εμπορικού Δικαίου». Συγγραφέας μιας σειράς δημοσιεύσεων σε διεθνή κι ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, τιμ. τόμους κ.α., μονογραφιών και διδακτικών συγγραμμάτων.

Επαγγελματική δραστηριότητα: Διευθύνων εταίρος της δικηγορικής εταιρίας «IKRP Ρόκας & Συνεργάτες» και υπεύθυνος των θυγατρικών της εταιριών σε εννέα χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ασκεί συμβουλευτική και δικαστηριακή δικηγορία κυρίως και συμμετέχει σε ελληνικές και διεθνείς διαιτησίες.

Ξένες γλώσσες: Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά