Εμμανουέλα Τρούλη

Η Εμμανουέλα Ν. Τρούλη είναι δικηγόρος, Λέκτορας (υπό διορισμό) Αστικού Δικαίου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απεφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 1996. Ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (Γερμανία) το 2000, και τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ) το 2002.

Από το 1998 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και από το 2003 του Δικηγορικού Συλλόγου Νέας Υόρκης. Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Max-Planck του Μονάχου, ως διδάσκουσα Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, ως διδάσκουσα Ασφαλιστικό Δίκαιο στη Σχολή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ως δικηγόρος σε υποθέσεις αστικού και εμπορικού δικαίου σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες του Μονάχου και της Αθήνας και ως επιστημονικός συνεργάτης, προϊσταμένη τμήματος και αναπληρώτρια διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Επί του παρόντος κατέχει θέση Εισηγήτριας – Μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Η διδακτορική της διατριβή έχει δημοσιευθεί στη Γερμανία, ενώ άλλες μελέτες της που αφορούν σε θέματα ελληνικού, αμερικανικού και ευρωπαϊκού δικαίου έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.